Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság

Switcher

Veszprémbe látogat a SolarButterfly

 A Solar Butterfly projektet nem kisebb küldetéssel hívta életre alkotója, a félig magyar származású, környezetvédelmi kalandor, Louis Palmer, minthogy felhívja a figyelmet Párizsi Klímaegyezményben rögzített kibocsátáscsökkentési célok fontosságára, illetve hogy a megújuló energiákban rejlő megoldási lehetőségekre irányítsa a fókuszt.

A Larso névre keresztelt, LONGi napelemekkel felszerelt “pillangó” célja, hogy felhívja a világ figyelmét a fenntarthatóság, az újrahasznosítás és a környezetvédelem fontosságára. A 100%-ban napenergiával, hajtott, apró ház 4 év alatt, 90 országot meglátogatva, 200.000km-t autózva kerüli meg bolygónkat, hogy 2025. decemberében érkezzen vissza Párizsba, a Párizsi Klímaegyezmény aláírásának 10. évfordulóján.


Road6 1536x691


Magyarországra szeptemberi 9-11 között utazik Larso, több nyilvános helyszínen is találkozhattok vele és Louis Palmerrel!

Szeptember 10-én szombaton: 10:00-16:00 Elektrobiker Budapest, Tiszta Energiák Kft.

Szeptember 11-én vasárnap: Veszprémben a Veszprém Hotel parkolójában (Budapesti út 6)

Szeptember 11-én vasárnap: Győrben a Dunakapu téren

Gyertek és inspirálódjatok!

https://solarbutterfly.org/hungary/

A Pannon Egyetem a Balaton Solar Boat Challenge projekttel jelenik meg a rendezvényen. 2023-ban kerül megrendezésre Balatonalmádiban a Balaton Solar Boat Challenge, mely hallgatói team-ek által létrehozott elektromos meghajtással rendelkező napelemes hajók nemzetközi versenye.


Képek forrása: https://solarbutterfly.org/