Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság

Switcher

Várja a látogatókat az I. CoreComm Balaton Solar Boat Challenge!

A Pannon Egyetem elkötelezetten dolgozik azon, hogy ne csak tudományos kutatásokat végezzen, hanem a közösség számára is hozzáférhetővé tegye a fenntarthatóság és az alternatív energiák előnyeit, kutatások eredményeit, mert a tudomány elérhető, a közösség érték, a környezetünk kincs.

A Pannon Egyetem Solar Boat projektje az egyetemi hallgatók és kutatók összefogásával valósul meg, melynek eredménye az augusztus 22-27. között megtartott CoreComm Balaton Solar Boat Challenge rendezvényen debütál Balatonalmádiban. Nemcsak elméleti tudást szereznek a résztvevők a fenntartható energetikai megoldások terén, hanem gyakorlati tapasztalatot is szereznek a hajó tervezésében, építésében és üzemeltetésében.

IMG 7415

Fotó: Szabó László, Pannon Egyetem - Fenntarthatósági Kalandtúra a Pannon Egyetemen 2023 májusában

A Pannon Egyetem elkötelezettsége a fenntarthatóság iránt nem áll meg a tudományos közösségen belül. Az egyetem fontosnak tartja, hogy a közösségeket, családokat, gyermekeket is bevonja és megismertesse velük a fenntarthatóság előnyeit, fontosságát. Az e célból is létrejött Pannon Egyetem Fenntarthatósági Kompetencia Központ koordinációs szerepet lát el az intézményen belül, összefogja és felügyeli az intézmény fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységeit, segíti a kapcsolódó oktatási, kutatási és harmadik missziós tevékenységek kommunikációját.

Ennek égisze alatt az Egyetem különböző programokat szervez az esemény látogatói számára. Többek között fotókiállítással készülnek, a kisebbeket színezősarok várja, a nagyobbakat pedig egy mini kalandtúra, ahonnan senki nem távozik új tudás nélkül. Az intézmény aktívan tesz a fenntarthatóságért a mindennapokban is, amit a standnál be is mutatnak a kiállított eszközökön keresztül. Gyere el, ha érdekel, hogy mivel foglalkozik a Pannon Egyetem, mit tesz azért, hogy gyermekeink és unokáink számára egy jobb világot hagyhassunk örökül.

A cél, hogy az emberek minél gyakrabban találkozhassanak a fenntartható életmód gyakorlati megvalósításával és a kapcsolódó kutatások eredményeivel. A CoreComm Balaton Solar Boat Challenge segít hirdetni a fenntarthatóság iránti tudatosságot és ösztönzi az embereket a környezettudatosabb életmódra, amely hosszú távon a bolygó és a jövőnk javát szolgálja.

Borítókép: pexels.com