Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság

Switcher
Featured

PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT

A kutatás-fejlesztés és oktatás mellett fontos a „látni, láttatni és látszani” elv. Amellett, hogy látjuk mi zajlik körülöttünk, merre tartunk lokális és globális szinten, hova szeretnénk eljutni, meg is kell mutatnunk, milyen eredményeket értünk el, milyen jó gyakorlatokkal élünk, milyen tapasztalatokat szereztünk. Ezeket az eredményeket igyekszünk a működésünkbe is beépíteni, számos kezdeményezés indult a Pannon Egyetemen, így például létrehoztuk a R(E)GYETEM koncepciót, amelynek célja, hogy az intézmény különböző fenntarthatósági programjait összefogja, további kezdeményezésekkel éljen. A hulladékgazdálkodás tématerülettel kiemelten foglalkozunk, valamint az Egyetem harmadik missziós tevékenységének tekinti többek között, hogy nyisson a diákok és a lakosság felé. Ezek összefonódásaként hívtuk életre a TRASH ART PÁLYÁZATOT általános, középiskolai és egyetemi diákok számára, egyéni és csoportos kategóriában.

 A PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT célja, hogy láttassuk a környezetvédelem, a hulladékkezelés, a fenntarthatóság fontosságát, ötvözve a kreativitás erejével. Egyrészt a digitális világban felértékelődik a kézzelfoghatóság, az alkotás szerepe, másrészt szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetre káros mértékben nehezedő hulladékmennyiség, keletkező hulladék kezelésének fontosságára, amely korunk egyik legégetőbb kihívása.

Képek forrása: Lisa Bagwell, Chris Arend/Anchorage Museum, Aboriginal

A trash art magyarul hulladékművészet, a hulladékok művészi újrahasznosítása, amely során a hulladékokból műalkotásokat - például szobrokat, képeket, installációkat - hoznak létre az alkotók.  

PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT témája: Neked mi a fontos? A család, a barátok, az állatok, a természet, a szerelem - vagy valami egészen más?  Bármi is legyen az, ragadd meg a lehetőséget és próbáld meg kifejezni a művészet eszközeivel!

Nem tudod, hogy milyen anyagokkal dolgozhatsz és hogyan? Ne aggódj, segítünk! A pályázati alkotások elkészítéséhez segítséget nyújtunk, workshopokat szervezünk a pályázók számára, amelyek keretében megismerkedhettek a fenntarthatóság és hulladékgazdálkodás alapjaival, valamint a hulladékok művészetbe emelésével. A workshopokon való részvétel minden résztvevő számára ajánlott, de nem kötelező.

Kollázsok

Képek forrása: Elizabeth Rogers Drouillard, Michelle Reader, Fabric Lenny

A felhívásra való nevezés, azaz a felhívásra való jelentkezés elektronikus formában történik. 

A visszajelzések alapján a jelentkezési határidőt meghosszabbítjuk, így 2023. február 28-ig várjuk a nevezéseket! 
A kiskorú személyek esetében a szülői hozzájáruló nyilatkozatot kérjük szkennelve vagy képként az online jelentkezési felületen mellékelni.  A készülő pályamű tervezett adataira, címére, méreteire azért van szükségünk előzetesen, mert tudni szeretnénk milyen igényekre szabjuk a márciusban megrendezésre kerülő felkészítő workshopokat. 

Az alkotások elkészítésének határideje 2023. április 10. 

 

PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT Jelentkezési lap általános iskolai csoportok számára >>>

PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT Jelentkezési lap középiskolai és felőoktatásban tanulók számára >>>

PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT Adatvédelmi Nyilatkozat >>>

Szülői nyilatkozat kiskorú résztvevő esetén >>>

PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT segítő videói

PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT alkotásairól készült videó

 

 



 

A Pannon Egyetem TRASH ART pályázat a KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosító számú projekt keretében valósult meg a Széchenyi 2020 Programnak köszönhetően.

A Pannon Egyetem TRASH ART pályázat díjazását támogatta a Pannon Egyetemért Alapítvány.