Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság

Switcher
Featured

PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT alkotásai - videó

Amellett, hogy látjuk mi zajlik körülöttünk, merre tartunk lokális és globális szinten, hova szeretnénk eljutni, meg is kell mutatnunk, milyen eredményeket értünk el, milyen jó gyakorlatokkal élünk, milyen tapasztalatokat szereztünk. Ezeket az eredményeket igyekszünk a működésünkbe is beépíteni, számos kezdeményezés indult a Pannon Egyetemen, így például létrehoztuk a R(E)GYETEM koncepciót, amelynek célja, hogy az intézmény különböző fenntarthatósági programjait összefogja, további kezdeményezésekkel éljen. A hulladékgazdálkodás tématerülettel kiemelten foglalkozunk, valamint az Egyetem harmadik missziós tevékenységének tekinti többek között, hogy nyisson a diákok és a lakosság felé. Ezek összefonódásaként hívtuk életre a TRASH ART PÁLYÁZATOT általános, középiskolai és egyetemi diákok számára, egyéni és csoportos kategóriában.

PANNON R(E)GYETEM TRASH ART PÁLYÁZAT azzal a céllal indult, hogy láttassuk a környezetvédelem, a hulladékkezelés, a fenntarthatóság fontosságát, ötvözve a kreativitás erejével. Egyrészt a digitális világban felértékelődik a kézzelfoghatóság, az alkotás szerepe, másrészt szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetre káros mértékben nehezedő hulladékmennyiség, keletkező hulladék kezelésének fontosságára, amely korunk egyik legégetőbb kihívása.

Az alkotások 2023. június 23-ig megtekinthetők a Pannon Egyetem Könyvtár és Tudásközpont harmadik emeletén az olvasótérben nyitvatartási időben.

A pályázat lezárult, az alábbi videóban láthatóak a beérkezett pályaművek és az alkotók által megfogalmazott üzenetek.