Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság

Switcher

Pályázati kiírás - KWIZDA NOVA AGRICULTURA DÍJ

A Kwizda Agro Hungary Kft. (a továbbiakban: Kwizda) megalapítja a Nova Agricultura díjat, amely évről évre felhívja a figyelmet egy aktuális mezőgazdasági és talajökológiai kihívásra, és elismeri azokat, akik munkájukkal a társadalom edukációjára és innovatív megoldások fejlesztésére törekszenek. A Kwizda a díj keretein belül pályázatot (a továbbiakban együtt: Pályázat) hirdet az alábbiak szerint.

A Pályázat célja

A Kwizda elkötelezett a fenntarthatóság elvei mellett, és támogatja a környezetbarát technológiák kutatását, fejlesztését és innovációját. A vállalat Nova Agricultura címmel szakmai díjat alapít, és a díjhoz kapcsolódóan pályázatot hirdet, amely idén a talajvédelem fontosságára, illetve a termőtalajaink leghasznosabb lakójára, a földigilisztákra hívja fel a figyelmet. A talaj egészségének megóvásához nagyban hozzájárulnak a földigiliszták, hiszen az általuk termelt tápanyagok és a talajban végzett mozgásuk puhító hatása miatt a növények számára létfontosságúak.

A pályázatra különböző talajvédelemmel, talajvédő technológiákkal kapcsolatos, vagy a földigiliszta-állomány megóvására, illetve annak fejlesztésére irányuló szakmai anyaggal, tanulmánnyal, kutatással, oktatóanyaggal vagy akár multimédiás tartalommal lehet jelentkezni.

A pályázat jellege: nyilvános.

A pályázat által kitűzött célok és elvárt eredmények

A Pályázat célja a talaj megóvása iránt elkötelezett szakemberek és leendő szakemberek támogatása, akik kutató- és innovációs tevékenységük mentén tevőlegesen vesznek részt a fenntartható agrárium kialakításában. Az elkészült pályamunkák ráirányítják a figyelmet napjaink egyik égető problémájára, a talajdegradációs folyamatokra és a biodiverzitás csökkenésére; a giliszták fontosságának hangsúlyozása elősegíti a környezetvédelemhez, fenntarthatósághoz kapcsolódó tudatosság növelését, a pályázathoz és a díjhoz kapcsolódó sajtófigyelem pedig a lakosság felé is közvetíti a fenntartható gazdálkodás értékeit. A Pályázat emellett kiemelt figyelmet fordít az agráriumon kívülről érkező magánszemélyek bevonására, a fiatalok, a következő generáció nevelésére.

Pályázati kategóriák

A Kwizda megalapulása óta oroszlánrészt vállal abban, hogy a lehető leginnovatívabb megoldásokat kutassa, mind termékfejlesztésben, mind engedélyeztetésben, és az innovatív ötletek gyakorlatba történő átültetésében. Az innováció mellett ugyanakkor hasonlóan nagy jelentőségűnek találja az edukáció szerepét is a vállalat életében, ugyanis ez biztosít hidat az innováció és a végső felhasználók között. A 2023-ban meghirdetett Pályázat éppen ezért e két nagy kategória köré épül amellett, hogy a környezet, a talaj és a földigiliszták védelméért tenni akaró fiatalok és a tágabb közösség számára is lehetőséget biztosít a részvételre.

A Pályázatra három kategóriában lehet jelentkezni.

A kategóriák és a teljes pályázati kiírás ide kattintva olvasható.

Képernyőkép 2023 08 15 133742