Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság

Switcher

Lezárul a Passzold Vissza Tesó! kampány

A Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány által közösen 2018-ban elindított „Passzold Vissza Tesó!”  használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány – amelyhez a Pannon Egyetem is csatlakozott - a 2023-as tavaszi szakasszal lezárul, ebben a formában nem működik tovább.

Passzold vissza Tesó kép horz

Köszönjük a Pannon Egyetem polgárainak, hogy részt vettek a kampányban.

Köszönjük, hogy velünk voltatok az elmúlt években! Büszkék vagyunk arra, hogy a több mint 1111 gyűjtőpont, és az ott dolgozó közösségek összefogásában 2022-ig 6 tonna mobiltelefont sikerült visszagyűjtenünk. A készülékek alapanyagai visszakerültek a körforgásos gazdaságba, mellyel a gorillák, csimpánzok és bonobók természetes élőhelyeit védtük meg. Emellett csökkentettük a bányászati tevékenységeket, és az ehhez kapcsolódó gyermekmunkát is – olvasható a Jane Goodall Intézet honlapján.

A telefonokért kapott adományösszeget az ugandai kikötő-, és iskolahajó építési projekt elindítására tudták fordítani. Így a magyar közösségek tudták közvetetten segíteni egy másik földrészen élő közösséget. 

“Minden egyes apró cselekedet számít. Minden egyes nap, minden egyes ember tehet azért, hogy jobb legyen a világ.” - Dr. Jane Goodall