Fenntarthatóság és körforgásos gazdaság

Switcher

Kiadvány a körforgásos gazdaság alapjairól

Körforgásos gazdaság alapjai könyv

A könyv bemutatja a fenntarthatósági elveket fókuszba helyező körforgásos gazdasági modellhez közvetlenül és közvetetten kapcsolódó fogalom- és ismeretköröket, úgy mint a fogyasztói társadalom újragondolásának kényszerét, a körforgásos modell megjelenését, jelentőségét, fogalmi kereteit, a kapcsolódó Európai Uniós szabályzatokat, a modell részterületeit, a kapcsolódó anyagáramokat, a gondolatkör alapjául szolgáló megújulóenergia-hasznosítást és a klímaváltozás kérdéskörét.

A körforgásos gazdaság alapjai című jegyzet célja, hogy segítséget nyújtson az egyetemi hallgatók és a témakör iránt érdeklődők számára, hogy a fenti gondolatkörökhöz kapcsolódó elméleti tudás alapjait megszerezzék, a fenntarthatósági törekvések támogatásával. Tekintettel arra, hogy a témakör különböző aspektusai egyre nagyobb teret nyernek az oktatásban is, a könyvben feldolgozott tématerületek segítik az egyetemi hallgatók vizsgára való felkészülését, valamint támogatják szakdolgozatuk elkészítését.

Az elektronikus kiadvány itt érhető el: pdf Nemeth Kornel A korforgasos gazdasag alapjai  

A kiadvány az EFOP-3.4.3-16-2016-00009 azonosítószámú „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen” című pályázat, elektronikus jegyzetek közzététele tevékenységének keretében készült.

Dr. Németh Kornél jelen kiadvány alapjait adó, a körforgásos gazdaság témakörében végzett kutatásai a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által biztosított forrásból a 2019-1.3.1-KK-2019-00015 azonosítószámú, „Körforgásos gazdasági alapokon nyugvó fenntarthatósági kompetencia központ létrehozása a Pannon Egyetemen” című projekt keretében valósultak meg.

Kép forrása: Németh Kornél - "A körforgásos gazdaság alapjai" című elektronikus könyv